MI(I)CIME

Sunt mii. Mici.

Din Ignoranţă. Din Superficialitate.

Din frică.

Măşti ambulante care servesc societăţii, servesc ţie, servesc lor.

Şi bufonii, precum măştile, sunt scoşi la rampă. Se descurcă aproape perfect în orice condiţii, în orice context, atâta vreme cât nu au valori care să le coordoneze mintea, afectivitate care să îi transforme în umani, au doar minte coordonată de minte. Orice vine din exterior ca emoţie, apropiere, îmbrăţişare sunt ameninţări care ar dezarma bufoneria.

Sunt astfel de personaje( categoria este aleasă intenţionat- “personaj” şi nu “persoană”)care dictează un mers al societăţii în care trăim. Şi o fac bine. În bazinul mare plin cu peşti cu inimi mici. Ei au solzi pe interior. Îi zgârie, îi mănâncă şi acest lucru e materializat în acţiuni rapide şi concrete, în afaceri care rulează. Şi rulează. Şi cooptează alţi solzi. Şi cresc. Şi se umflă. Şi ajung să interacţioneze şi cu cei fără solzi. Este inevitabil. Oricine îşi întâlneşte contrapartea. Dacă ambele personaje îşi activează procesul intelectual şi intuitiv, atunci au de câştigat din această simbioză. Căci învaţă fiecare despre ceea ce oglindeşte în celălalt. Dacă sunt inactivi amândoi, dezastrul este evident.

Şi rulează. Rulează. Fiecare pe drumul sau, dispar la fel de pustiiţi lăuntric precum au apărut.

Există şi varianta în care intuitivul şi intelectualul se activează unilateral. Unul îl cară pe umeri pe celălalt, o vreme, cât simte că există un potenţial care ar merită osteneala şi atâta timp cât nu se profită de toleranţă. E o situaţia din care unul, cel puţin, iese şifonat. Micimea aterizează precum pisicile.

Şi rulează.

Ultima categorie este a celor care se completează şi îşi acceptă minusurile. Şi atunci ajung la o compensare prin care sunt de acord să ruleze împreună lin şi frumos, în care răbdarea şi voinţă sunt ingredientele de succes. Dacă sunt? Prea puţini. Şi dintre aceştia pornesc cu avant, dar în maxim 14 zile se retrag căci se întâlnesc cu autosabotorul care îi readuce în zona de confort.

Dacă rulează? Da, în Utopie. Altfel nu ar exista titlul acestei scrieri.

Sunt mici cu miile.

 

 

85394

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s